Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се класира за финала на Евровизия

Снимка: БГНЕС

Гласовете на ценителите на музиката в Европа класираха за финала на Евровизия 2021 емоционалното изпълнение на българската участничка Виктория. Във втория полуфинал българската певица излезе под № 13. Важен визуален елемент от изпълнението й бе сипещият се пясък – символ на отминаващото време. На сцената тя излезе със снимка на своя баща, който се бори с тежко заболяване.

Големият финал на Евровизия 2021 е в събота, 22 май. Зрителите в България могат да гледат шоуто на живо от 22:00 часа.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Срещата на върха на Франкофонията в Париж даде за пример българския модел на обучение

На XIX-ата Среща на върха на Франкофонията в Париж – пред представители на около 80 държави, беше изтъкнат като много добър пример българският модел на обучение на френски език и реализация на пазара на труда. В селището на Франкофонията в Париж..

публикувано на 06.10.24 в 16:33

В селището на Франкофонията в Париж вицепрезидентът откри българска изложба

Изложбата "Древните съкровища на България" откри вицепрезидентът Илияна Йотова в селището на Франкофонията в Париж, създадено в рамките на Срещата на върха на Международната организация на Франкофонията. Експозицията в българския павилион бе..

публикувано на 04.10.24 в 12:10

Живописни платна представят Полошкия край на Северна Македония в София

В галерията на Културно-информационния център на Република Северна Македония в София /ул. "Оборище" №7/ днес се открива изложбата "Мотиви от Полошкия край" на художниците Илирян Бекири и Агрон Абдули. На откриването на изложбата ще присъстват..

публикувано на 03.10.24 в 07:05