Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчват театралните награди „Аскеер“

Аскеер
Снимка: Театър Българска армия

По традиция в навечерието на 24 май - Деня на българската азбука, просвета и култура, в театър „Българска армия“ в София, се връчват наградите „Аскеер“ за постижения в театралното изкуство през изминалия сезон. Ще бъде отбелязана и 30-та годишнина от учредяването на престижното отличие, което беше създадено през 1991 г. като пародия на „Оскарите“.
Десетте категории на „Аскеер 2021“ обхващат представленията и техните творци с премиера в периода от 1 март 2020 г. до 30 април 2021 г. 
Тази година, във връзка с юбилея, се присъждат и три специални награди „Аскеер“ за цялостен принос към театралното изкуство - на драматурга Стефан Цанев, режисьора Красимир Спасов и актьора Стефан Мавродиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мел Гибсън и Христо Живков

Българският актьор Христо Живков ще присъства в продължението на "Страстите Христови", макар и дигитално

Точно 20 години след излизането на изключително популярния филм по библейски мотиви  "Страстите Христови", неговият режисьор – Мел Гибсън ще снима продължение. Това съобщи официално самата компания на холивудската звезда и продукцията вече е в..

публикувано на 05.05.24 в 10:20
Георги Господинов

Георги Господинов се среща с българите в Швейцария

На 2 май писателят Георги Господинов ще се срещне със сънародниците ни в Швейцария. Това съобщават във Фейсбук от Българо-швейцарската асоциация за култура, традиции и просвета "Канатица". Срещата ще се проведе от 19:00 часа местно време в швейцарския..

публикувано на 02.05.24 в 05:35

Фотографът Валерий Пощаров за силата да се хванем за ръка

"В свят, който все повече се разединява, хващането за ръце се превръща в тиха молитва - начин да се съберем отново". Така започва описанието на проекта "Баща и син" на фотографа Валери Пощаров на сайта на Световната фотографска организация. На..

публикувано на 29.04.24 в 13:10