Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народният театър отдава почит на Иван Вазов

Снимка: БГНЕС

“Препрочитаме Вазов” – така Народният театър, който носи името на патриарха на българската литература Иван Вазов, е озаглавил инициативата си по повод стогодишнината от неговата смърт. Почит към народния поет ще отдадат 50 изтъкнати актьори, представяйки откъси от богатото му творчество. Всички видеа са заснети сред красивите декори на Народния театър и ще се излъчват до 22 септември, когато за втори път ще бъде връчена Националната награда за духовен принос на името на големия български поет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложба по случай 200-годишнината от издаването на “Рибния буквар” пред Народния театър

Изложба, посветена на двестагодишнината от издаването на “Рибен буквар” на големия учен, просветен деец и дарител Петър Берон, ще бъде открита днес в галерията на открито пред столичния Народен театър “Иван Вазов”. “ Петър Берон заема мястото си на..

публикувано на 20.05.24 в 06:00

Петя Цонева и благотворителната й кауза в полза на българската култура

В навечерието на най-светлия празник на българската просвета и култура и на славянската писменост- 24 май, една българска поетеса подема инициатива за набиране на средства за превод и публикуване на първия английски превод на стиховете на родния..

публикувано на 15.05.24 в 18:13

В Атина ще покажат "Неразказаните истории на българите"

Изложба "Неразказаните истории на българите" ще бъде открита на 17 май, петък, от 18:30 часа в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина. Експозицията ще бъде представена от Център "Иван Селимински", Европейския..

публикувано на 12.05.24 в 07:15