Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България призова НАТО за засилен ангажимент към сигурността в региона

Светлан Стоев
Снимка: mfa.bg

Министърът на външните работи Светлан Стоев участва в срещата на външните министри на НАТО, която се проведе на 1 юни 2021 г. чрез защитена видеоконферентна връзка. Сред обсъдените теми бяха отношенията с Русия,както  и развитията в Украйна и Беларус. 

Българският външен министър подчерта важното значение на единството на Алианса в отговор на дестабилизиращите действия на Русия, включително в Западните Балкани, и призова за засилен ангажимент към сигурността и стабилността в региона.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стилияна Николова

Гимнастичките ни временно първи в отборната надпревара на европейското в Будапеща

Българският отбор по художествена гимнастика поведе в отборната надпревара на европейското първенство в Будапеща, следвана от Италия и Германия. Окончателната подредба ще стана ясна днес, когато ансамблите ще представят своите съчетания. След..

публикувано на 25.05.24 в 09:01

50 родопски чевермета очакват гостите на Фармфеста в Момчилград

В подножието на лесопарка на Момчилград в Родопите се провежда второто издание на Фармфест "Момчилград". Фермерският фестивал предлага на посетителите си вкусни родопски ястия, запознаване с местни животни и породи, демонстрации на занаяти и богата..

публикувано на 25.05.24 в 08:05

Президентът - на посещение в Унгария, открива Българския културно-образователен център

На 25 и 26 май президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Унгария по покана на президента Тамаш Шуйок. По време на визитата двамата ще открият в Будапеща Българския културно-образователен център, изграден с подкрепата на българската и..

публикувано на 25.05.24 в 07:25