Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Среброто на траките“ гостува в Бургас

Снимка: burgasinfo.com

Изложбата „Среброто на траките“ гостува в Археологическия музей в черноморския ни град Бургас. Тя е на Националния археологически институт с музей при Българската академия на науките.

В експозицията са включени 70 от най-представителните предмети, изработени от сребро, от фондовете на музея, които са гостували в многобройни изложби в чужбина.

„Среброто на траките“ е част от програмата на РИМ – Бургас да кани елитни изложби за летния сезон, която се осъществява от вече 7 години. 

Експозицията може да бъде видяна в Бургас до 30 октомври.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Националният парк-музей „Самуилова крепост”

Районът на град Петрич, където историята оживява

Петрич е разположен живописно в полите на едни от най-красивите и все още незасегнати от туризма планини – Огражден и Беласица. Районът около югозападния град е обитаван от дълбока древност, за което свидетелстват редица археологически находки, а през..

публикувано на 08.05.24 в 11:50

Рота 4093 – български емигранти създават специална военна единица отвъд Желязната завеса

Българската национална доброволческа рота 4093, като част от състава на Американските въоръжени сили в Западна Германия, се създава на 20 октомври 1951 година. Това не е лесен процес, но показва, че има немалък брой наши сънародници, които не са..

публикувано на 06.05.24 в 06:30

Възкресение Христово преобръща представите за живота и смъртта

Очакван с трепет и отбелязван с голяма тържественост, Великден е венецът на Христовото учение . За християните той е сбъднатото обещание за победата над мрака и безсмъртието на човешката душа . С надеждата за спасение от преходното и..

публикувано на 04.05.24 в 15:20