Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Южното Черноморие активно се подготвя за летния сезон

| обновено на 08.06.21 в 23:03
Снимка: БГНЕС

В момента се изготвя здравен протокол за действие в случай на установяване на заразен с Covid-19 турист. Това стана ясно на среща на министъра на туризма Стела Балтова в Бургас с администрацията и туристическия бизнес от Южното Черноморие. Предстои безплатно тестване в областта за наличие на антитела срещу коронавирус и установяване на реалния брой преболедували и защитени.

От 15 юли по Черноморието ще бъдат командировани 480 полицаи от вътрешността на страната. От МВР Бургас са отправили покани към Чехия, Полша и Румъния за съвместни патрули.

Операторът на летище Бургас съобщи, че в последните 2 седмици има рязък ръст в резервациите  на немския пазар. От 10 юни предстои откриване на техническа база на WizzAir в Бургас с 15 дестинации през морския град.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Чепеларе посреща гостите си с нов туристически маршрут

През това лято гостите на община Чепеларе ще могат да разнообразят ваканцията си сред красивата природа на Родопите с още един планински маршрут. Става дума за новата туристическа пътека "Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон..

публикувано на 08.06.24 в 10:30

Зелник, скроб, пълнозърнести пици и боза – кюстендилските села като атрактивни гастро дестинации

Селският туризъм върви ръка за ръка с опознаване на кулинарията на дадено място. А районът на Кюстендил е златна мина в това отношение. Затова гастро туровете в тази част на България набират все по-широка популярност. Туристите посещават малки ферми..

публикувано на 07.06.24 в 08:25

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05