Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Артисти от България, САЩ, Швейцария, Чехия и Украйна творят в центъра на София

Трейси Снелинг
Снимка: traceysnelling.com

Между 10 и 20 юни български и чуждестранни артисти ще представят свои художествени инсталации, пърформанси и прожекции в центъра на София, осмисляйки днешния ден, в който личното пространство и спектакълът постоянно разменят местата си. В пространство за изложбата ще се превърнат магазини и витрини в подлеза под площад „Независимост“, руините на антична Сердика под стъкления купол на "Ларгото".​ Участници в изложбата са художници от България, САЩ, Швейцария, Чехия и Украйна. Трейси Снелинг от САЩ ще участва със свои миниатюрни градове, изградени в резултат от двуседмичните ѝ впечатления от архитектурата и живота на София. Хореографът Виктор Рубан от Украйна ще работи с младежи и минувачи, като с тях ще създаде хореография. Подробности от програмата ТУК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Коопродукция с българско участие е отличена със „Златната палма“ в Кан

"Човекът, който не можа да мълчи" на режисьора и сценарист Небойша Слижепчевич спечели наградата "Златна палма за късометражен филм" на кинофестивала в Кан. Филмът е продуциран от Хърватия, Франция, Словения и Националния филмов център на България...

публикувано на 26.05.24 в 10:21
Бетани Хюз

Съкровищата на България "грейнаха" в предаването на Бетани Хюз навръх 24 май (ВИДЕО)

Емблематичният археолог и пътешественик проф. Бетани Хюз се отправя на вълнуващо пътешествие из България в новия епизод на "Съкровища с Бетани Хюз", който бе излъчен на празничния 24 май по канал Viasat History. Епизодът беше очакван с нетърпение от..

публикувано на 25.05.24 в 08:30
„За буквите“ на Черноризец Храбър

Кога е създадена глаголицата?

" Прочее преди славяните нямаха книги, но бидейки езичници, четяха и гадаеха с черти и резки. Когато се кръстиха, бяха принудени (да пишат) славянската реч с римски и с гръцки букви без устроение. Но как може да се пише добре с гръцки букви: БОГЪ..

публикувано на 24.05.24 в 09:15