Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миден уикенд на остров Анастасия

Снимка: burgas.bg

Община Бургас организира тематичен летен уикенд на 18, 19 и 20 юни, посветен на черноморската мида. Мидите са съществена част от местната кулинарна традиция, затова въпросния деликатес присъства в менюто на почти всички заведения в града.

В рамките на мидения уикенд, популярният остров Света Анастасия край града организира "Ден на чистото море". По този повод, в ранните часове на неделния ден, водолази от клуб "Приятели на морето" - Бургас ще почистят морското дъно около острова.


По време на мидения уикенд гостите на Света Анастасия могат да опитат безплатно прясно изпечени миди на тенекия. Отделно те имат възможност да дегустират специалната островна билкова бира, домашно приготвената медена лимонада със свежи ментови листа и други вкусотии в островния ресторант. За доброто настроение на туристите ще се погрижат музикантите от бургаската група "Горещ пясък". 


Съставил: Венета Николова

Снимки: burgas.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Посещенията на чужденци в България през 2023 г. стигнаха нивата от преди Covid-19

Броят на посещенията на чуждестранни граждани в България се е увеличил с 16.0% през 2023 г., като най-голям принос имат посещенията от Турция и Румъния. Това се казва в публикувания днес от БНБ икономически преглед на макроикономическите..

публикувано на 13.05.24 в 20:15

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10