Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва най-дългият морски маратон у нас

Снимка: burgas.bg

Плувното предизвикателство е дълго 6400 метра и има 50 годишна традиция в Бургас. Стартът на водния маратон ще бъде даден на остров Св. Анастасия, точно в 9.30 часа на 18 юни. Крайната му точка по традиция, е Мостът на влюбените в южния ни черноморски град. В плувната надпревара, след предварителна регистрация, могат да се включат всички жители и гости на града, стига да са навършили 16 години.
 
Ентусиастите трябва да изминат разстоянието в свободно избран стил, но без да използват помощни средства, като плавници, дъски и пр. Целта е всички участници да стигнат до финала, най-много за час след финиширането на първенеца в морското състезание. Изоставащите ще бъдат прибрани от спасителни лодки и катери. В наградния фонд тази година са предвидени награди и за плувците над 45-годишна възраст.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

30% от българите не доживяват до пенсия и умират преди да навършат 65 години

Продължителността на живот в България се е увеличила с година и половина, сочат последните данни на Националния статистически институт (НСИ). Изследването е за периода 2021 - 2023 г. спрямо 2020 - 2022 г. Но сравнено с преди 10 години средната..

публикувано на 29.05.24 в 11:48

В АЕЦ "Козлодуй" заместват руското с американско гориво

В единствената българска АЕЦ – "Козлодуй", днес ще се проведе церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в V блок на централата. В събитието ще участва министърът на енергетиката Владимир Малинов. Във връзка с програмата си за..

публикувано на 29.05.24 в 07:10

Жълт код за обилни валежи в сряда за 7 най-южни области на България

В сряда , 29 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 13°, в София 9°. През деня ще има разкъсана облачност с превалявания. Главно в Южна България има условия за интензивни явления и градушки. Максималните температури ще са от..

публикувано на 28.05.24 в 19:40