Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адреналин и плажни емоции в Бургас през уикенда

Ник Джейкъбсън
Снимка: kitesurfingmag.com

Да летиш на гребена на вълната или да се спуснеш с парапланер над морето гарантира уникално и неповторимо изживяване. И това са само част от предложенията за Бургас през този уикенд.

Усещането за атракция ще подсили един от най-ексцентричните кайтсърфисти в света Ник Джейкъбсън. Той идва у нас като специален гост на Burgas Kite Cup 2021, който ще се проведе на плажа „Атанасовска коса“.

По същото време по вълните в залива ще се носят и яхтсмените от регата „Черноморец Бургас 2021“. Можете да ги наблюдавате и чрез парапланер, достъпен от зоната до Морското казино, информират от Община Бургас.

Плажовете „Бургас Север“ и този на квартал Крайморие ще предложат турнири по плажен волейбол, а до 27 юни остров Света Анастасия е домакин на традиционния "Биле фест". В духа на Еньовден, островът посреща своите гости с ритуали за здраве и плодородие, с много музика, танци, арт работилници  и … билкови отвари, забъркани от усърдни майстори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Посещенията на чужденци в България през 2023 г. стигнаха нивата от преди Covid-19

Броят на посещенията на чуждестранни граждани в България се е увеличил с 16.0% през 2023 г., като най-голям принос имат посещенията от Турция и Румъния. Това се казва в публикувания днес от БНБ икономически преглед на макроикономическите..

публикувано на 13.05.24 в 20:15

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10