Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масово изкачване на връх Ком

Връх Ком
Снимка: архив

За пета година Община Берковица организира масово изкачване на връх Ком в Стара планина на 17 юли (събота). Поводът е 171-ата годишнина от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов (9 юли 1850 година). 

Сборният пункт ще бъде пред новата хижа Ком в 9:00 часа, а началото на похода е обявено за 09:15 часа, съобщава БНР Видин.


Именитият български писател е живял в Берковица, той определя този период като един от най-плодовитите в кариерата му. Той има и стихотворение, посветено на връх Ком.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Евтим Милошев: Минимум 10% ръст на туристите през летния сезон

Служебният министър на туризма Евтим Милошев прогнозира броят на туристите у нас да нарасне поне с 10% през летния сезон. “ По данни на Европейската туристическа комисия за първите три месеца на 2024 г. България е в челото по ръст на туристи в..

публикувано на 19.05.24 в 13:47

Лошо време за планински туризъм

Условията в планините не са подходящи за туризъм, съобщиха от Планинската спасителна служба. Температурата е около 10 градуса, но е облачно, има мъгла, навсякъде вали дъжд и по високите части снегът все още не се е разтопил. Според прогнозата на..

публикувано на 19.05.24 в 10:01

Румен Радев откри летния туристически сезон

В присъствието на министри, политици, кметове и дипломати президентът Румен Радев откри в Несебър летния туристически сезон. В приветствието си държавният глава благодари на местната власт и на туристическия бранш, изтъквайки, че въпреки последните..

публикувано на 18.05.24 в 09:05