Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Популярните български изпълнители Миро и Нина Николина в интересна колаборация

Песента е от „Мироглед“ – новия албум на Миро, който се появи през март и обединява 13 нови заглавия. В „Дъвки“ Миро напуска характерния си мелодичен стил. В аранжимента са включени тембри, които напомнят колоритните банди „за сватби и погребения“, така популярни на Балканите. В наглед веселата песен става дума за стремежа за натрупване на пари, който води до „музика за масите, с аспартам за сладък вкус“, а също до „пластмаса в океаните, пластмаса и боклук… В песента ще чуете и гласа на Нина Николина, който се опитва да противопостави мотив от народна песен на веселяшкия, но далеч „по-масов“ и лишен от дълбочина звук на оркестъра.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023”

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за..

публикувано на 01.06.24 в 09:11

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15