Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анкета на уеб сайта на Радио България показа:

Чужденците се затрудняват да назоват кой е първият български морски курорт

Снимка: stconstantine.bg

По повод 85-ата годишнина от първите предавания на БНР за чужбина, техният приемник – Радио България, поде викторина с въпроси от българската култура, история, туризъм, спорт и музика. В третия ѝ брой попитахме онлайн потребителите на „Радио България“ кой е първият български морски курорт. От изброените 5 дестинации – Албена, Дюни, Златни пясъци, Слънчев бряг, Св. св. Константин и Елена, правилният отговор е курортът „Св. св. Константин и Елена“.

Обобщените резултати от десетте езикови версии на анкетата показаха, че потребителите от чужбина се затрудняват да определят кой е първият български морски курорт. Може би, заради популярността им – с най-много гласове са курортните комплекси Слънчев бряг, Албена и Златни пясъци. Правилно са отговорили единствено потребителите на немската и българската страница на „Радио България“. 53% от тях са дали верен отговор. Анкетата показа също, че най−малко за първия български морски курорт знаят испанските участници – едва 6% от тях, следвани от гръцките (12%), турските (14%) и албанските (16%).

Като благодарим на всеки един участник във викторината, ви каним да се включите и с отговор на новия ни въпрос, който ще бъде наличен на уеб сайтовете на „Радио България“ съвсем скоро. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Безплатни туристически обиколки на български и английски организират във Варна

Историята и архитектурата на Варна ще са основен акцент в безплатни туристически обиколки на Варна, започнали на 1 май. Сборният пункт е пред Туристическия информационен център (Козирката). Планираните обиколки са с професионални екскурзоводи, част от..

публикувано на 02.05.24 в 06:30

У нас или в чужбина? Към 1 млн. българи ще пътуват по празниците

Тази година времето е на страната на българския туризъм!   Благодарение на безпрецедентно високите температури, уикенд почивките на планина или на село се "активираха" още в началото на април. Топлото време изкара на плажа и първите нетърпеливи..

публикувано на 30.04.24 в 05:15

Започнаха проверките за нелоялни практики при организирани туристически пътувания

По повод предстоящия активен сезон Министерството на туризма започна проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания. Двама от проверените до момента туроператори не са предоставили удостоверение за извършване на..

публикувано на 27.04.24 в 14:13