Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановяват директните полети между София и Тирана

Тирана
Снимка: Pixabay

От 1 август се възобновяват ежеседмичните директни полети между Албания и България, за периода 6 август-28 септември 2021 г., информира албанското посолство. Целта на тази инициатива е да проучи възможностите за редовна авиолиния между двете страни, както и други международни полети.

За първия полет, авиокомпания GullivAir кани безплатно на борда на Airbus A330-200 пътници, агенти и туроператори, а от 6 август започват редовните платени полети за гражданите.

Системата за резервация и закупуване на билети, която в момента се тества, започва от тази седмица. Полетите между 6 август и 15 септември са в петък, а от 15 до 28 септември, те ще бъдат два пъти седмично – в петък и неделя. Допълнителната информация за разписанията на полетите ще бъде публикувана на официалния сайт на летище София и компанията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Броят на туристите през лятото може да подобри постиженията от предковидните времена

Десет процента повече летовници ще посетят страната ни през тази година спрямо 2023 г., потвърди прогнозата на ресорния служебен министър маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков. Очаква се резултатите да достигнат и дори надминат тези..

публикувано на 25.05.24 в 13:38

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47