Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Художествената академия отваря ателиетата си за децата

От днес Националната художествена академия отваря вратите си за малки и по-големи художници, които в продължение на месец ще изучават тънкостите на изящните изкуства с помощта на студенти. През целия август децата ще посещават творчески ателиета по живопис, графика, керамика, мозайка, икона, кукли, калиграфия, комикс, дизайн. 

Програмата през това лято ще бъде посветена на стогодишнината от рождението на писателя Борис Априлов – баща на поредицата с “Приключенията на Лиско”

За първи път част от заниманията ще се провеждат извън центъра на столицата чрез “Лятна академия на колела”. По традиция събитието ще завърши с изложба на детските произведения в галерия “Академия”. Дванайсетото издание на Лятната академия за деца и ученици е проект на академията и на фондация “Св. Пимен Зографски”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деца от България и чужбина се учат на оркестрово майсторство в гр. Шипка

В гр. Шипка започва четвъртото издание на "Академия Роза", където деца от музикалните училища в България и чужбина ще се обучават в областта на оркестровото свирене под ръководството на майстори на класическата музика, съобщи БТА. В продължение..

публикувано на 08.08.24 в 07:55

Светлинен спектакъл обогатява програмата на тридневния музикален фестивал на Бузлуджа

Въздействащ светлинен спектакъл ще обогати изживяването по време на Open Buzludza Festival 2024. От 8 до 11 август пред  паметника, на поляната пред хижа "Бузлуджа" и в гората ще има богата музикална програма с обичани наши и чужди изпълнители...

публикувано на 08.08.24 в 06:55

Златни и сребърни съкровища, открити по българските земи, гостуват в "Двореца" в Балчик

Изложбата "Разкази от злато и сребро" на Националния исторически музей, подготвена за 100-годишния юбилей на Държавен културен институт "Културен център "Двореца" - Балчик /някогашната лятна резиденция на румънската кралица Мария Единбург/, беше..

публикувано на 05.08.24 в 19:29