Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът: Постиженията на българската култура са олицетворение на силата на духа на народа

Снимка: president.bg

Държавният глава Румен Радев удостои изявени дейци на културата с Почетния знак на президента. Отличието получиха доайенът на телевизионната режисура в България Иванка Антонова, която участва в първото живо предаване на телевизията през 1959 г., Олга Борисова – една от най-популярните български народни певици, и професионалният танцов изпълнител и хореограф Димитър Манов, който е сред най-авторитетните имена в българското фолклорно изкуство.

„Днешната церемония е израз на дълбоката признателност на нашето общество за Вашия талант, упорит труд и всеотдайност към каузата, наречена България”, изтъкна президентът. Той подчерта, че постиженията на отличените са олицетворение на силата на българския талант и българския жизнен дух.

      


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Среща с обичаните български поети Маргарита Петкова и Добромир Банев в Берлин

  Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват днес, 6 юни, в Българския културен институт в Берлин. Техните книги ще бъдат представени от изкуствоведа Ирина Канушева.  “Единственият български поетичен тандем, който второ десетилетие държи..

публикувано на 06.06.24 в 07:15

Възпитаниците на театрална студия "Игра" жънат успехи в България и по света

На 7, 8 и 9 юни, в концертната зала на Дом на културата "Средец" в София, младите актьори от театрална студия "Игра" ще представят премиерата на спектакъла "Когато розите танцуват" по Валери Петров. През втората половина на месеца , от 17 до 22 юни,..

публикувано на 05.06.24 в 16:10
Арлинд Фаризи, Биляна Цървенковска, Пламен Тотев, Владимир Янковски и Ана Йовковска

Има интерес към българската литература в Северна Македония

"На фона на сложните политически взаимоотношения между България и Северна Македония прави впечатление, че културата и литературата са крачки напред. Сред най-четените писатели в югозападната ни съседка са Георги Господинов и Алек Попов, в България..

публикувано на 03.06.24 в 12:23