Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С концерт на Софийски солисти започват Празниците на изкуствата в Созопол

Снимка: БГНЕС

Днес започва 37-ото издание на Празниците на изкуствата Аполония. По традиция в програмата са включени концерти с класическа музика, както и изпълнения на поп, рок и джаз музиканти. Фестивалът представя няколко изложби, нови български книги, театрални представления и прожекции на нови български кинотворби. Ще се проведат и майсторски класове – на оперната прима Александрина Пендачанска, джаз певеца Васил Петров и писателя Георги Господинов. Откриването е с концерт на Камерен ансамбъл „Софийски солисти“ с диригент Пламен Джуров. През 2021 г. съставът чества своята 60-годишнина




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Среща с обичаните български поети Маргарита Петкова и Добромир Банев в Берлин

  Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват днес, 6 юни, в Българския културен институт в Берлин. Техните книги ще бъдат представени от изкуствоведа Ирина Канушева.  “Единственият български поетичен тандем, който второ десетилетие държи..

публикувано на 06.06.24 в 07:15

Възпитаниците на театрална студия "Игра" жънат успехи в България и по света

На 7, 8 и 9 юни, в концертната зала на Дом на културата "Средец" в София, младите актьори от театрална студия "Игра" ще представят премиерата на спектакъла "Когато розите танцуват" по Валери Петров. През втората половина на месеца , от 17 до 22 юни,..

публикувано на 05.06.24 в 16:10
Арлинд Фаризи, Биляна Цървенковска, Пламен Тотев, Владимир Янковски и Ана Йовковска

Има интерес към българската литература в Северна Македония

"На фона на сложните политически взаимоотношения между България и Северна Македония прави впечатление, че културата и литературата са крачки напред. Сред най-четените писатели в югозападната ни съседка са Георги Господинов и Алек Попов, в България..

публикувано на 03.06.24 в 12:23