Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Артистичната фурия Милица Гладнишка с песен за близостта и прошката

Снимка: личен архив

„Завръщане“ е песен, създадена по време на локдауна от група приятели, между които явно цари творческо разбирателство. Автор на текста и музиката е Десислава Софранова, тя изпълнява и беквокалите. Според Десислава, „Завръщане“ е за близостта, прошката и приятелството. Аранжиментът е на Мартин Лазаров – пианист на групата, в която са също Атанас Попов (ударни инструменти) и Борис Таслев (контрабас). Резултатът е красива песен, изпълнена стилно от Милица Гладнишка – талантлива джаз певица и не по-малко талантлива актриса.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Космическо привличане"

Ангел Дюлгеров – китарист, автор на музика, аранжор и музикален продуцент – през последните години се изгради като една от най-значимите фигури в проектите на повечето от най-успешните български музиканти. Той е част от екипите на Лили Иванова,..

публикувано на 20.05.24 в 10:15

"Силвия" – популярни лица изпълняват емблематична песен от репертоара на Братя Аргирови

"Силвия" е нова версия на златен хит на един от най-известните дуети още от 80-те години на ХХ век – Братя Аргирови. Песента е кавър на "Предчувствие за стих" от албума "Момиче за двама" на Братя Аргирови, издаден през 1983 г. С новия прочит на..

публикувано на 18.05.24 в 09:45

Международен квинтет с Васко Василев ще свири за 24 май в Айфеловата кула

Световноизвестният български цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън" ще изнесат класически акустичен концерт на 26 май в зала "Густав Айфел" на Айфеловата кула. Музиканти от 5 националности ще са заедно на сцената,..

публикувано на 17.05.24 в 11:27