Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Българските букви“ се завърнаха в България

Снимка: МВнР

Арт инсталацията „Българските букви“ с пейки под формата на букви се завърна в България. Пет от експонатите вече са изложени в МВнР по случай Деня на народните будители. Буквите „Ж“, „З“, „Ч“ и „Я“ посрещат посетителите в градината на министерството, а пейка под формата на буквата „Д“ украсява двора на Държавния културен институт, съобщава българското Външно министерство.

Експонатите са дарение от Фондация „Прочети София“, която през 2018 г. създаде арт инсталацията, включваща оригинални пейки с формата на уникалните за кирилицата букви, всяка от които е свързана със стихотворение на български съвременен поет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иконописецът Диан Костов открива експозиция в Кукелберг, Брюксел

Днес се открива експозиция с платна на българския художник иконописец Диан Костов. Платната ще бъдат изложени на фасадата и в самата Национална базилика "Светото сърце" в Кукелберг, Брюксел (Basiliekvoorplein 1, 1083 Brussels), в продължение на..

публикувано на 15.06.24 в 09:05

Балетът на Националната опера е гост на фестивала Sounds of Oradea в Румъния

Балетът на Националната опера гостува на фестивала Sounds of Oradea в Румъния, съобщават от Софийската опера и балет. Третото издание на международния фестивал е от 14 до 16 юни и включва три програми в популярни културни пространства в града...

публикувано на 15.06.24 в 08:35
Директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева

В Берлин представят майстора на живописта Дечко Узунов

Тази вечер,13 юни, от 19.00 ч. директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева ще представи пред публиката в Берлин каталога "Дечко Узунов". Събитието ще се проведе в Българския културен институт (Leipziger Str. 114 – 115,..

публикувано на 13.06.24 в 16:01