Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

България в снимки

В сезона на печената тиква и зелето


Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.




Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.




Снимки: БГНЕС, Ани Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Град Елена – уроците на историята сред красива възрожденска архитектура

Живописното градче Елена е разположено в средната част на Стара планина, т. нар. Еленски Балкан, на около 40 км от средновековната столица на България – град Велико Търново. Задължително е за посещение за онези любители на..

публикувано на 16.09.25 в 17:50

Отново в клас

На 15 септември училищният праг прекрачиха 57 хиляди първокласници в цяла България.  Над 2300 училища в страната отвориха врати, за да посрещнат учениците си на 15 септември, предаде репортер на БГНЕС...

публикувано на 15.09.25 в 12:45

"Парк Мини България" във Велико Търново – разходка сред българските архитектурни перли

Потопете се в историята, архитектурата и природните красоти на България с миниатюрите в музея на открито "Парк Мини България"   в град Велико Търново - прекрасна възможност да се възхитим на постиженията на нашите предци и да оценим наследството,..

публикувано на 03.09.25 в 11:35