Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

България в снимки

В сезона на печената тиква и зелето


Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.




Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.




Снимки: БГНЕС, Ани Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Заслон ''Черни връх''

На разходка до Черни връх

Ако градската суета ви тежи и имате нужда от глътка въздух, простор и тишина - Черни връх ви зове.  Само на крачка от шумната столица, той предлага онова, което често ни липсва – движение, чист въздух и спиращи дъха гледки. Това е мястото, където..

публикувано на 05.05.25 в 15:20
Черни Искър тече край село Говедарци

Из Лакатишка Рила през зимата

Ако си търсите дестинация за приятна разходка в сърцето на планината, можете да изберете Лакатишка Рила. Предлагаме ви да тръгнете от самоковското село Говедарци. Покрай него тече река Черни Искър, в която тук се влива река Лакатица. Именно тя..

публикувано на 24.02.25 в 10:10

Уникална църква в Добърско привлича туристи и поклонници целогодишно

Скътано в полите на Рила, село Добърско привлича целогодишно туристи от всички краища на страната. Легенда разказва, че едни от първите заселници в района на днешното селище са ослепените Самуилови войници, които заради лютата зима спират своя преход..

публикувано на 14.02.25 в 13:56