Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

България в снимки

В сезона на печената тиква и зелето


Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.




Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.




Снимки: БГНЕС, Ани Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Сред магическата красота на заснежено Краище

Краището е регион в Западна България, към границата със Сърбия, известен със запазените си природни красоти. През последното десетилетие този край се радва на все по-голям интерес сред любителите на пешеходния туризъм. И въпреки това тук все още можеш..

публикувано на 16.01.25 в 10:30

По слънчевите склонове на българския ски курорт "Боровец" в първите дни на 2025-та година

За мнозина е мечта да започнат новата година сред спокойната бяла красота на планински курорт, покрит със сняг. Популярният български ски курорт "Боровец", само на час път с кола от българската столица София, посрещна много посетители в първите дни..

публикувано на 03.01.25 в 16:09

Първият сняг преобрази София

Българската столицата осъмна с обилен снеговалеж и натрупана снежна покривка. Летище София работи нормално при зимни условия, съобщиха за БТА от пресцентъра на столичния аеропорт. Извършват се и процедури срещу обледеняване на самолетите...

публикувано на 12.11.24 в 11:55