Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

България в снимки

В сезона на печената тиква и зелето


Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.




Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.




Снимки: БГНЕС, Ани Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Уникална църква в Добърско привлича туристи и поклонници целогодишно

Скътано в полите на Рила, село Добърско привлича целогодишно туристи от всички краища на страната. Легенда разказва, че едни от първите заселници в района на днешното селище са ослепените Самуилови войници, които заради лютата зима спират своя преход..

публикувано на 14.02.25 в 13:56

"Сурва" – фестивал, в който тържествува силата и младостта

31-ото издание на международния кукерски фестивал в Перник "Сурва" утвърди славата му на най-мащабния маскараден фестивал в Европа. Над 12 хиляди бяха участниците тази година, от всички етнографски области на страната. 22 чуждестранни групи от..

публикувано на 27.01.25 в 16:25

Сред магическата красота на заснежено Краище

Краището е регион в Западна България, към границата със Сърбия, известен със запазените си природни красоти. През последното десетилетие този край се радва на все по-голям интерес сред любителите на пешеходния туризъм. И въпреки това тук все още можеш..

публикувано на 16.01.25 в 10:30