Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министри обсъдиха общи френско-български проекти в културата

Велислав Минеков и Розлин Башло
Снимка: mc.government.bg

Министърът на културата Велислав Минеков разговаря в Париж с френския си колега Розлин Башло. Двамата са договорили да се изготви окончателен вариант на Меморандум за съвместна работа по проекта за създаване на Световен културен център на остров „Св. св. Кирик и Юлита“ край Созопол. Центърът ще популяризира културното наследство и изкуства, както и ще стане място за срещи на творци и ще предлага условия за тяхното развитие.

Министрите са обсъдили и българо-френския проект „Обучение на български архитекти в областта на опазване на културното наследство“ с участието на френското Училище „Шайо“, както и организирането на Дни на българското кино в Париж.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Татяна Лолова

Берлинска среща в памет на голямата Татяна Лолова

Тази вечер от 19.00 ч. в Българския културен институт в Берлин ще бъде показан филмът "Последният спектакъл" и и ще бъде представена книгата "Татяна Лолова от А до Я". Събитието е в рамките на Национална програма "Татяна Лолова на 90 години"...

публикувано на 08.05.24 в 07:10
Сцена от „Радикални мажоретки“

Международният фестивал “Антистатик” примамва аудиторията с “Повече от един танц”

Седемнайсетото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик”, което се открива днес в София, ще премине под мотото “Повече от един танц”. В образователната програма на фестивала е предвидена серия от лекции в Гьоте..

публикувано на 07.05.24 в 07:00

Икони на светци воини в изложба на варненския Военноморски музей

“Светци – воини и покровители на бойното поле” се нарича изложбата, с която Военноморският музей във Варна отбелязва Деня на храбростта и празник на българската армия. Експозицията включва 33 икони с образите на най-почитаните у нас светци воини,..

публикувано на 06.05.24 в 16:40