Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евронюз представи най-добрите плажове в България

Силистар
Снимка: архив

В България има за всекиго по нещо. Ако в момента усещате студа на зимата и си мечтаете за перфектното лято през 2022 г., България трябва да е на първо място в списъка ви с дестинации. Това отбелязва в своя публикация Евронюз.

С Черноморието, което се простира по цялата 378-километрова източна граница на страната, има много възможности за идеална плажна почивка на всеки, посочва Евронюз. Ако искате здраво парти – изберете Слънчев бряг, ако искате среща с историята – отидете в Несебър, ако искате романтика – точното място за вас е Балчик, Силистар пък е плажът за къмпингарите, съветва медията в обширния си материал, подготвен в партньорство с българското Министерство на туризма.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали  в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47