Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Бакалова оглави българската класация за звезди на „Forbes“

Снимка: БГНЕС

Мария Бакалова, която беше предложена за наградата "Оскар" през 2021 г., зае първото място в класацията Топ 70 на най-влиятелните българи в шоубизнеса, съставена от българското издание на сп. "Forbes". 

"Годината на Мария Бакалова! Категоричният първенец в класацията Топ 70 за 2021 г. достигна върхове, до които никой българин не се е доближавал. Ролята ѝ в холивудската продукция "Борат 2" ѝ спечели номинации за "Оскар", "Златен глобус", БАФТА и наградата в "Изборът на критиците", пише изданието. 

Мария Бакалова продължава да се снима и в български ленти. С нейно участие през годината излязоха филмите "Като за последно" и "Жените наистина плачат" с премиера на фестивала в Кан. Актрисата получи почетен "Аскеер" за посланик на българското актьорско майсторство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Цвети и нейните "щастливи" биволи от породата българска мурра

Тя е красива, стройна, млада и образована. Притежава всички качества за успешна кариера на модния подиум или в рекламния бизнес! Но избира да отглежда … биволи на село. Цветелина Недкова завършва с отличие висшето си образование в специалностите..

публикувано на 16.04.24 в 10:05
Шошана Барух

Бюрек със сирене, айрян и таратор – Шошана и нейната българска закусвалня в Бразилия

Casa Bulgara или Българската къща заема водещо място в кулинарните пътеводители на Сао Паоло – най-големия град в Бразилия с над 12 милиона жители. Закусвалнята съществува от близо половин век на един и същи адрес и е собственост на 75-годишната..

публикувано на 02.04.24 в 11:20

Цветан Найденов – един българин в Шаолин

Той е дете на прехода, роден в края на 1989 година в София. Израснал е с филмите за кунгфу и мистиката на манастира Шаолин в Китай. Пътят му минава през тренировки по айкидо, НАТФИЗ и класа на проф. д-р Александър Илиев, където завършва висшето си..

публикувано на 02.04.24 в 11:15