Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив представя пъстрото си етническо богатство

Снимка: БГНЕС

Етническото многообразие на Пловдив, което живее в хилядолетната му история, в спомените на възрастните и в любопитството на техните наследници ще бъде представено чрез поредица от културни и образователни събития през Новата година. В проекта “Заедно в разнообразието – традиции и литература на етносите в Пловдив” на сдружение “Писалка и перо” ще се включат представители на всички общности в града - еврейска, арменска, ромска, турска, руска и дори италианска. „Ще покажем, че различните етноси са живели по един изключително добър начин помежду си, уважавайки традициите, празниците, чествайки ги заедно и представяйки Пловдив като полиетнически град“, каза за БНР Димитър Минев, директор Народната библиотека „Иван Вазов“, която ще бъде домакин на проявите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Художествена галерия „Станислав Доспевски“ в Пазарджик

Изложба в Пазарджик представя 21 творци от Северна Македония и България

В Художествената галерия "Станислав Доспевски" в Пазарджик на 17 октомври от 18:00 часа ще бъде открита художествена изложба, наречена "Пред екрана". Тя е съставена от произведения на 21 автори от Северна Македония и България.  Тазгодишното..

публикувано на 17.10.24 в 08:15

6Fest или Фестивалът за улични изкуства гостува и на Бургас

Цирк, театър, огнено изкуство, танци и младежки работилници – всички изкуства присъстват на 6Fest. Това е първото бургаско издание на Фестивала за улични изкуства, уточнява БТА. Фестът стартира още в петък, 11 октомври, с флашмоб „Заедно“ на..

публикувано на 12.10.24 в 08:10

Милиони са гледали в интернет рекламата на новия филм "Гунди – Легенда за любовта"

Официалният трейлър на филма "Гунди – Легенда за любовта" предизвика истинска сензация, превръщайки се в един от най-успешните в историята на българското кино.  До момента видеото е натрупало милиони гледания, което свидетелства за огромния..

публикувано на 11.10.24 в 13:42