Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на културата обяви основните приоритети в работата си

Снимка: БГНЕС

Достъп до култура, качествен междукултурен обмен и възползване от богатото културно наследство – това са основните приоритети на министъра на културата Атанас Атанасов и неговия екип, предаде БГНЕС.

При представянето си пред медиите, министър Атанасов посочи, че изпитва огромно вълнение и отговорност по отношение на предстоящата работа на министерството. Той заяви, че дълбоко вярва в богатството на българската култураи изрази убеждението си, че освен със славното си минало и красиви традиции, народът ни има потенциал за светло и истински обещаващо бъдеще, където България да заеме своето достойно място на световната карта.

Атанасов добави, че ще разчита на здравия разум, както и на силата на всеки един от нас да превъзмогне собственото си его в името на по-голямата обща кауза. Той посочи още, че ще разчита най-вече на „заразното добро“, с което да бъде променен настоящият леко мрачен контекст.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева

В Берлин представят майстора на живописта Дечко Узунов

Тази вечер,13 юни, от 19.00 ч. директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева ще представи пред публиката в Берлин каталога "Дечко Узунов". Събитието ще се проведе в Българския културен институт (Leipziger Str. 114 – 115,..

публикувано на 13.06.24 в 16:01
Люк Леви

Люк Леви за европейските диалози и идентичност

"Каква е европейската история, която споделяме? Какви са културните характеристики и политическият дискурс, които оформят и поддържат проекта за обединена Европа в София и Париж, в Киев и във Варшава; в Рига и в Будапеща, в Белград, в Сараево и Кишинев..

публикувано на 13.06.24 в 11:35

Българска изложба за концлагера в Белене гостува във Вашингтон

Българската интерактивна изложба "Белене – смели истории от първо лице" гостува до 14 юни в Музея на жертвите на комунизма във Вашингтон. Тя е част от проекта "Истории от Белене" на фондация "Софийска платформа", осъществен с помощта на фондация..

публикувано на 12.06.24 в 11:52