Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се рекламира като спа дестинация на „Експо 2020 Дубай“

Снимка: expo2020dubai.com

Най-много туристи от Румъния, Турция и Германия посещават България в последните две години. Това сочат данните на Министерството на туризма, представени днес на бизнес форум, посветен на балнеологията в България, по време на „Експо 2020 Дубай“. Събитието е част от тематичната седмица “Wellness & Spa“ на световното изложение.

Близо 600 000 румънци са посетили България през 2020 г., а техният брой се е увеличил до 800 000 през 2021 г., посочи Румен Драганов, директор на Института по анализи и прогнози в туризма, като припомни, че България е част от туристическите дестинации с печат за безопасност и хигиена. Презентацията на страната ни премина под названието „България: безопасна и атрактивна туристическа дестинация. Възможности за спа, уелнес и здравен туризъм“.

На форума беше представена и българската платформа за дигитализация на хотели и заведения "ТъчМеню".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Чепеларе посреща гостите си с нов туристически маршрут

През това лято гостите на община Чепеларе ще могат да разнообразят ваканцията си сред красивата природа на Родопите с още един планински маршрут. Става дума за новата туристическа пътека "Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон..

публикувано на 08.06.24 в 10:30

Зелник, скроб, пълнозърнести пици и боза – кюстендилските села като атрактивни гастро дестинации

Селският туризъм върви ръка за ръка с опознаване на кулинарията на дадено място. А районът на Кюстендил е златна мина в това отношение. Затова гастро туровете в тази част на България набират все по-широка популярност. Туристите посещават малки ферми..

публикувано на 07.06.24 в 08:25

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05