Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хибридната новина за мини в Черно море торпилира летния туризъм

Илин Димитров
Снимка: bgtourism.bg

Спекулациите за плаващи мини в Черно море навредиха на предстоящия летен туристически сезон, каза за Радио Варна на БНР председателят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров.  

"Това беше изцяло хибридна новина, която попречи на предстоящия сезон. След разпространяването на информацията, започнаха масови отписвания на резервации от Германия. Работим изключително активно за промотирането на България като сигурна и безопасна дестинация", каза Димитров.  

Обичайните руски, украински беларуски туристи няма, как да дойдат ако войната продължи. Устойчиви за България остават туристите от съседните държави идващи с коли, защото цените на горивата ще оскъпят чартърните авиополети, смята Димитров. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Чепеларе посреща гостите си с нов туристически маршрут

През това лято гостите на община Чепеларе ще могат да разнообразят ваканцията си сред красивата природа на Родопите с още един планински маршрут. Става дума за новата туристическа пътека "Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон..

публикувано на 08.06.24 в 10:30

Зелник, скроб, пълнозърнести пици и боза – кюстендилските села като атрактивни гастро дестинации

Селският туризъм върви ръка за ръка с опознаване на кулинарията на дадено място. А районът на Кюстендил е златна мина в това отношение. Затова гастро туровете в тази част на България набират все по-широка популярност. Туристите посещават малки ферми..

публикувано на 07.06.24 в 08:25

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05