Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германски филм спечели голямата награда „Златен кукер“

Снимка: 2022.animationfest-bg.eu

Германският филм „Гонка с наденици“ на режисьора Томас Щелмах е големият победител в 13-ото издание на международния фестивал за анимационно кино „Златен кукер“. Церемонията по връчването на отличията се проведе в аулата на Националната академия за театрално и филмово изкуство.

„Гонка с наденици“ представя историята на малко агънце, показана с помощта на класическа анимационна техника. Сюжетът е частично вдъхновен от приказката на братя Грим „Червената шапчица“.

Председател на журито беше аржентинския режисьор и член на Холивудската академия Хуан Пабло Сарамея. След фестивалът Сарамея ще проведе пред студенти майсторски клас в България.

Тази година в програмата на фестивала в София бяха включени 120 филма избрани от 2700 заглавия от 98 страни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предлагат спектакъла "Хага" на Галин Стоев за европейска награда

Немският театрален журналист Дитер Топ предложи спектакъла "Хага" на Галин Стоев за награждаване от Културен форум Европа за постижения в сферата на културата. Това съобщават от екипа на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Пиесата бе..

публикувано на 07.06.24 в 15:16
Център за съвременно изкуство и Библиотека - Бургас

Първият Черноморски международен литературен фестивал се провежда в Бургас

Бургас става домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. От днес до 9 юни ще има четения и професионални срещи с участието на над 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти от Турция, Грузия, Украйна, Румъния и..

публикувано на 06.06.24 в 08:50

Среща с обичаните български поети Маргарита Петкова и Добромир Банев в Берлин

  Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват днес, 6 юни, в Българския културен институт в Берлин. Техните книги ще бъдат представени от изкуствоведа Ирина Канушева.  “Единственият български поетичен тандем, който второ десетилетие държи..

публикувано на 06.06.24 в 07:15