Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рибен фестивал в Бургас привлича изкушените от морските вкусотии

Снимка: burgas.bg

Ако планирате уикенд край морето, можете да посетите Южното Черноморие и да се включите във Фестивала на рибата. Домакин е Културно-туристическият комплекс „Ченгене скеле“ в близост до Бургас на 17 и 18 юни.

Участниците в събитието ще представят разнообразие от рибни и други морски деликатеси, богат избор от български вина, както и многообразие от сувенири, посветени на морето, рибарски такъми и други.

Своеобразната кулминация на фестивала е в съботния ден, когато майсторлък в приготвянето на най-вкусната рибена чорба, ще премерят готвачи от Военноморска база Бургас, ученици, любители, както и местни рибари.

Съставил: Йоан Колев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мистичната българска пустиня - Побитите камъни са обвеяни в загадки

Те радват окото, сбъдват желания и лекуват. Хиляди пясъчни колони, малки и големи, наподобяващи хора, растения или митични животни, са осеяли обширна територия от 50 кв. км в околностите на град Варна. Произходът им до ден днешен не е напълно..

публикувано на 05.09.24 в 09:20

Пътувай бавно, почивай активно или как селският туризъм у нас навлезе в нова фаза

Стари български села с уютни къщи за гости, тишина, разходки сред природата и вкусна домашна храна. Селският туризъм се превръща в предпочитан форма на отдих, особено сред семейства и млади хора, които избират природосъобразния начин на..

публикувано на 27.08.24 в 10:15

Когато небцето пътешества във времето – кулинарните турове все по-популярни сред младите у нас

Казват, че за да опознаеш дадено място, трябва не само да го видиш с очите си, но и да го вкусиш с небцето си . Всяко българско село, всеки град или регион си има своя специфичен дъх и аромат. Един от начините да ги опознаете са кулинарните маршрути,..

публикувано на 16.08.24 в 09:25