Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рибен фестивал в Бургас привлича изкушените от морските вкусотии

Снимка: burgas.bg

Ако планирате уикенд край морето, можете да посетите Южното Черноморие и да се включите във Фестивала на рибата. Домакин е Културно-туристическият комплекс „Ченгене скеле“ в близост до Бургас на 17 и 18 юни.

Участниците в събитието ще представят разнообразие от рибни и други морски деликатеси, богат избор от български вина, както и многообразие от сувенири, посветени на морето, рибарски такъми и други.

Своеобразната кулминация на фестивала е в съботния ден, когато майсторлък в приготвянето на най-вкусната рибена чорба, ще премерят готвачи от Военноморска база Бургас, ученици, любители, както и местни рибари.

Съставил: Йоан Колев

БНР подкасти:

Още от категорията

София е сред водещите столици в Европа за съботно-неделен туризъм

София е на третото място сред най-подходящите за уикенд екскурзии европейски градове през 2024 г., съобщи пресцентъра на столичното летище. Те цитират класацията на „Трипадвайзър“ (Tripadvisor) създадена на базата на данни и оценки от отзиви за всяка..

публикувано на 13.01.24 в 10:06

Ще искаме европомощ за българския туризъм заради войната в Украйна

Министерството на туризма води преговори с представители на Европейската комисия за компенсаторни мерки за бранша с оглед на критичната външнополитическа ситуация, съобщиха от ведомството. Covid-пандемията отмина, но туризмът остава под натиск заради..

публикувано на 09.01.24 в 16:51

Кукери от Банско ще популяризират България в нов епизод на "Европа отвисоко"

Уникални снимки на кукери се ширят из мрежата, показвайки малка част от кадрите, заснети от екип на National Geographic в България. Втора п о ред на седмица оператори от известния научен телевизионен канал са в Банско. Те снимат филм за..

публикувано на 09.01.24 в 10:35