Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В началото на летния туристически сезон има ръст на гостите от чужбина

Снимка: БГНЕС

За първата половина на юни по българското Черноморие се отчита ръст на чуждестранни туристи към 30 на сто спрямо същия период на 2021 г., съобщи зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, предава БТА.

Но хаосът по летищата в Европа вече се отразява и на работата в българските аерогари. Редица полети идва със закъснение, има и анулирани, като най-засегнатите са линиите с Великобритания. Летище Варна и заведенията в него са препълнени с пасажери, а пътниците са изнервени от дългото изчакване.

Причината за закъсненията и отменените полети е липсата на служители във Великобритания, Германия и Нидерландия, защото персоналът беше уволнен по време на пандемията. Друга причина е и синдикалните стачки в бранша. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Този уикенд стартира летният сезон на Витоша

Тази събота (3 юни) ще бъде дадено официално начало на летния сезон на Витоша . Освен за пешеходен туризъм и разходки, планината предлага отлични условия и за практикуване на планинско колоездене, с множество маршрути с различни нива на трудност. Три..

публикувано на 02.06.23 в 05:05

Очаквания за добър туристически сезон въпреки закъсняващото лято и ръста на цените

По-добър летен сезон в сравнение с предходната 2022 г., като перспективата е да достигнем нивата на предпандемичната 2019-а. Очакванията на туристическия бранш са да има поне 4,5 млн. лв. приходи в сектора. Съдейки по ранните записвания, има повишен..

публикувано на 01.06.23 в 11:35

Открива се плажният сезон по българското Черноморие

Плажният сезон по българското Черноморие се открива днес, 1 юни. От тази дата по охраняемите ивици в курортите трябва да дежурят плажни медици и спасители. Чадърите и шезлонгите това лято няма да поскъпват, въпреки инфлацията, уверяват концесионерите. 

публикувано на 01.06.23 в 06:55