Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В началото на летния туристически сезон има ръст на гостите от чужбина

Снимка: БГНЕС

За първата половина на юни по българското Черноморие се отчита ръст на чуждестранни туристи към 30 на сто спрямо същия период на 2021 г., съобщи зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, предава БТА.

Но хаосът по летищата в Европа вече се отразява и на работата в българските аерогари. Редица полети идва със закъснение, има и анулирани, като най-засегнатите са линиите с Великобритания. Летище Варна и заведенията в него са препълнени с пасажери, а пътниците са изнервени от дългото изчакване.

Причината за закъсненията и отменените полети е липсата на служители във Великобритания, Германия и Нидерландия, защото персоналът беше уволнен по време на пандемията. Друга причина е и синдикалните стачки в бранша. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Бургазлии се насладиха на високите температури на плажа

Топлото време предизвика стотици бургазлии и гости на града да направят първия си плаж за Новата година. В ранния следобед температурата достигна 20 градуса, а на морската вода – 9 градуса. Някои от хората предпочетоха разходката край морския бряг,..

публикувано на 24.02.24 в 16:14
Епископската базилика на Филипопол в Пловдив

Седем нови дестинации сред 100-те национални туристически обекта

Епископска базилика на Филипопол и късноантичната сграда „Ейрене” в Пловдив вече са част от 100-те национални туристически обекта в България. Това реши Координационният съвет на Националното движение „Опознай България - 100 национални туристически..

публикувано на 22.02.24 в 14:52
Снимка: facebook.com/kreposttamogilitsa

Поречието на Горна Арда – само за приключенци, ценители на дивата природа и гурме

Поречието на река Горна Арда в Западните Родопи крие цяла поредица от малки села с типични каменни родопски къщи и тиклени покриви, а местното население успешно развива селски и приключенски туризъм. Смилян, Горна Арда, Могилица, Сивино и още няколко..

публикувано на 21.02.24 в 11:35