Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В началото на летния туристически сезон има ръст на гостите от чужбина

Снимка: БГНЕС

За първата половина на юни по българското Черноморие се отчита ръст на чуждестранни туристи към 30 на сто спрямо същия период на 2021 г., съобщи зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, предава БТА.

Но хаосът по летищата в Европа вече се отразява и на работата в българските аерогари. Редица полети идва със закъснение, има и анулирани, като най-засегнатите са линиите с Великобритания. Летище Варна и заведенията в него са препълнени с пасажери, а пътниците са изнервени от дългото изчакване.

Причината за закъсненията и отменените полети е липсата на служители във Великобритания, Германия и Нидерландия, защото персоналът беше уволнен по време на пандемията. Друга причина е и синдикалните стачки в бранша. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Камен бряг вече предлага на туристите и астрономическа обсерватория

Автоматизирана астрономическа обсерватория с купол бе открита в двора на кметството в с. Камен бряг. Телескопът е с 360° обхват и дигитална камера за заснемане на небесните обекти. Обсерваторията е изградена по проект „Съвместен отворен прозорец към..

публикувано на 30.07.23 в 16:10

Къмпинг у нас предлага почивка на самообслужване

На къмпинг в Пловдив? Вероятно ви звучи странно, но древният град в западната част на Горнотракийската низина предлага и тази възможност за любопитните да се запознаят с неговото богато културно-историческо наследство. Изненадите за тях, обаче, не..

публикувано на 29.07.23 в 11:25
Арт фест с. Горна Липница

Министерството на туризма започва кампанията “Моето лято в България”

“Моето лято в България” е кампания на Министерството на туризма, която насърчава туристите да снимат любимото си място за почивка у нас. Предложенията ще излязат на фейсбук страницата на ведомството и събралите най-много харесвания кадри ще бъдат..

публикувано на 28.07.23 в 13:33