Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В началото на летния туристически сезон има ръст на гостите от чужбина

Снимка: БГНЕС

За първата половина на юни по българското Черноморие се отчита ръст на чуждестранни туристи към 30 на сто спрямо същия период на 2021 г., съобщи зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, предава БТА.

Но хаосът по летищата в Европа вече се отразява и на работата в българските аерогари. Редица полети идва със закъснение, има и анулирани, като най-засегнатите са линиите с Великобритания. Летище Варна и заведенията в него са препълнени с пасажери, а пътниците са изнервени от дългото изчакване.

Причината за закъсненията и отменените полети е липсата на служители във Великобритания, Германия и Нидерландия, защото персоналът беше уволнен по време на пандемията. Друга причина е и синдикалните стачки в бранша. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Фестивал на децата представя арменската култура

Над сто български участници, както и гости от Румъния, ще бъдат част от фестивала на арменската култура и традиции “Ереван в Бургас – фестивалът на децата”. Повод за провеждането му е 32-рата годишнина от обявяването на независимостта на Армения...

публикувано на 24.09.23 в 07:00

Софийската опера откри новия си сезон в „Цари Мали град“, а комплексът отпразнува 10-и рожден ден

С концерт на Софийската опера и балет културно-историческият комплекс „Цари Мали град“ отбеляза десет години от откриването си. А операта даде начало на новия си концертен сезон. Неслучайно режисьорът Пламен Карталов избира късноатичната..

публикувано на 23.09.23 в 20:20

Ретро влак и историческа възстановка във Велико Търново по повод Деня на независимостта

По случай 115-годишнината от обявяването на Независимостта на България в старопрестолният ни град е домакин на богата празнична развлекателна програма. На 23 септември (събота), в 9,15 часа на гара Трапезица във Велико Търново ще бъде представена..

публикувано на 23.09.23 в 06:15