Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебют за Соня Йончева в Япония под диригентството на Найден Тодоров

Снимка: sonyayoncheva.com

Дебют на сцената на престижната зала "Бунка Кайкан" в Токио днес (2.07) има световноизвестното българско сопрано Соня Йончева. Оперни арии от Винченцо Белини, Джузепе Верди и Джакомо Пучини ще звучат под диригентството на маестро Найден Тодоров.

През последните години Соня Йончева е сред най-търсените оперни гласове по света, аплодирана от публиката в престижни оперни театри, сред които "Ла скала" (Милано), "Театро Реал" (Мадрид), "Щатсопер" (Виена), "Метрополитън" (Ню Йорк). През 2021 година тя подари на българските меломани съвместен концерт със световноизвестния тенор Пласидо Доминго в сърцето на София, пред храм-паметника "Св. Александър Невски".

Отново през 2021, Йончева бе обявена за национален посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България.


По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05