Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София влиза изискване за маски на закрито

Снимка: БГНЕС

От 4 август в София се въвеждат по-строги мерки срещу епидемията на Covid-19. Изисква се носенето на предпазни маски в закрити обществени места – лечебни заведения, аптеки, социални институции, търговски обекти, градски транспорт, гари, летища и др. Ограничават се свижданията в болниците. 

В големите търговски обекти тип мол предпазните маски за лице са задължителни за отделните търговски обекти в рамките на мола, но не и в общите части. Противоепидемичните мерки не се отнасят за спортуващите на закрито, за персонала и клиентите на заведенията за хранене и развлечение и за децата до 6 г. При възможност работодателите създават възможност за дистанционна работа.

По решение на РЗИ-София от 03.08.2022 г. временните противоепидемични мерки на територията на област София-град ще са в сила 15 дни, считано от 4 август.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Прокуратурата поиска снемане на имунитета на лидера на партия "Атака"

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от парламента да свали имунитета на лидера на националистическата партия "Атака" Волен Сидеров и да разреши възбуждане на наказателно преследване срещу него. Във вторник Сидеров влезе в конфликт с български и..

публикувано на 08.01.14 в 11:22

Правителството прие Национална стратегия за учене през целия живот

Министерският съвет прие Национална стратегия за учене през целия живот 2014-2020 г., насочена към постигането на европейската рамка за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж. Основни принципи на стратегията са свързани с повишаване качеството на..

публикувано на 08.01.14 в 10:44

Българките са втори най-големи пушачки в света

Изследване на Американската медицинска асоциация показва, че гъркините и българките са най-големите пушачки в света. Пушачите в света днес са повече, отколкото през 1980 г. С нарастването на населението, цигарите стават все по-популярни в страни като Китай,..

публикувано на 08.01.14 в 09:53