Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Созопол е сцена на Фестивал за куклен и площаден театър

Снимка: @arlekino.marioneta.festival

До 10 август в черноморския град Созопол се провежда четвъртото издание на Международeн фестивал за куклен и площаден театър "Арлекино и Марионета". Наред с българските участници има и театрални групи от Испания, Португалия и Италия. Освен в Созопол, постановки се играят и в Черноморец. 

На фестивала с организатори театрална къща „Мариета и Марионета“ и община Созопол могат да се видят представления на над 300 години. Спектаклите са с вход свободен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Господинов пред „The Guardian“: България е място оживено с неразказани истории

След романа "Времеубежище" британските читатели могат да се запознаят с друга книга на Георги Господинов - "Физика на тъгата". Тя е публикувана за първи път на Острова заедно с мемоарите му от 80 страници. По този повод и в неговия..

публикувано на 19.02.24 в 10:44
Дончо Дончев

Българин представя страната ни на световно изложение за изкуство в Катар

Художникът Дончо Дончев представя България на световно изложение за изкуство от рециклирани материали в катарската столица Доха. То започва на 18 февруари и ще продължи до края на месеца.  Българинът ще представи 10 произведения, за чието създаване..

публикувано на 18.02.24 в 08:10
Снимка: facebook.com/Stefanivanov1987

Художникът Стефан Иванов открива изложба в чешкия град Млада Болеслав през март

Не са много българите, които могат да се похвалят с изключителни познания за историята на определен автомобилен производител. Такъв е роденият в Дряново Стефан Иванов – създател на илюстрована история на марката "Шкода". На 16 март тази година му..

публикувано на 17.02.24 в 10:15