Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Созопол е сцена на Фестивал за куклен и площаден театър

Снимка: @arlekino.marioneta.festival

До 10 август в черноморския град Созопол се провежда четвъртото издание на Международeн фестивал за куклен и площаден театър "Арлекино и Марионета". Наред с българските участници има и театрални групи от Испания, Португалия и Италия. Освен в Созопол, постановки се играят и в Черноморец. 

На фестивала с организатори театрална къща „Мариета и Марионета“ и община Созопол могат да се видят представления на над 300 години. Спектаклите са с вход свободен.

Още от категорията

В Холивуд отличиха Тодор Лазаров за най-добри филмови каскади

Режисьорът на каскади Тодор Лазаров е първият българин, който спечели престижно отличие от Асоциацията на холивудските критици. Индийският филм RRR получи 5 от наградите на гилдията, сред които са за най-добър екшън филм и най-добри каскади, режисирани..

публикувано на 12.03.23 в 11:00

Галерията в Кюстендил представя местни художници от еврейски произход

По повод 80-годишнината от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война, в кюстендилската художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора”, е подредена експозиция на две поколения местни художници от еврейски произход: Мориц..

публикувано на 12.03.23 в 10:05

В София представят творчеството на Ян Сверак - чешки режисьор, носител на „Оскар”

Прожекция на шест филма, създадени през годините от популярния чешкия режисьор и носител на "Оскар” Ян Сверак , показват в Чешкия културен център в София до 17 март. Самият режисьор ще бъде гост на 27-ия София Филм Фест, по покана и на Чешкия..

публикувано на 10.03.23 в 09:05