Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Созопол е сцена на Фестивал за куклен и площаден театър

Снимка: @arlekino.marioneta.festival

До 10 август в черноморския град Созопол се провежда четвъртото издание на Международeн фестивал за куклен и площаден театър "Арлекино и Марионета". Наред с българските участници има и театрални групи от Испания, Португалия и Италия. Освен в Созопол, постановки се играят и в Черноморец. 

На фестивала с организатори театрална къща „Мариета и Марионета“ и община Созопол могат да се видят представления на над 300 години. Спектаклите са с вход свободен.

Още от категорията

Найден Тодоров

Нямам основания да освободя директора на Народния театър

Служебният министър на културата Найден Тодоров заяви пред БНР, че няма основания да острани директора на Народния театър Васил Василев. Преди броени дни Василев уволни дисциплинарно знаковия режисьор Александър Морфов, влязъл в конфликт с пиара на..

публикувано на 05.03.23 в 11:19

Даниел Ненчев за "идеите без граници" в свободна България

Днес България отбелязва своя Национален празник - 3 март. Навършват се 145 години от Освобождаването ни от Османско владичество и възкръсването на страната ни на европейската политическа карта. Добрата новина е, че в наши дни България е..

публикувано на 03.03.23 в 06:35

В София вече има литературен кът на Кувейт

В Националната библиотека в София днес беше открит литературен кът на Кувейт от директора на Националната библиотека доц. д-р Красимира Александрова и посланика на Кувейт у нас Н. Пр. Гази Хамед Алфадлир. Традицията на разкриване на..

публикувано на 28.02.23 в 15:28