Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Созопол е сцена на Фестивал за куклен и площаден театър

Снимка: @arlekino.marioneta.festival

До 10 август в черноморския град Созопол се провежда четвъртото издание на Международeн фестивал за куклен и площаден театър "Арлекино и Марионета". Наред с българските участници има и театрални групи от Испания, Португалия и Италия. Освен в Созопол, постановки се играят и в Черноморец. 

На фестивала с организатори театрална къща „Мариета и Марионета“ и община Созопол могат да се видят представления на над 300 години. Спектаклите са с вход свободен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Преводачът Мариян Петров: Между народите на България и Северна Македония турбуленции няма

Макар България да бе първата държава, признала независимостта на своята съседка, още на 15 януари 1992 година, македонската култура, с известни изключения, не е достатъчно позната в страната ни. Затова Културният център на Република Северна Македония у..

публикувано на 29.02.24 в 10:55

Оперната прима Соня Йончева стана офицер на френски орден за изкуство

Соня Йончева получи Орден за изкуство и литература – офицерска степен. Висшето френско държавно отличие ѝ бе връчено от посланика на Франция в София Жоел Мейер, от името на френския министър на културата Рашида Дати. „Тъй като тази вечер сме в тази..

публикувано на 28.02.24 в 10:50

Бургас е домакин на Фестивал за училищен театър на испански език

От 28 февруари до 1 март в Бургас ще се проведе XXIV Национален фестивал за училищен театър на испански език. Във фестивала, организиран от посолството на Испания в България, ще участват ученици от 25 училища от цяла България. Идеята на форума е чрез..

публикувано на 28.02.24 в 06:00