Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Созопол е сцена на Фестивал за куклен и площаден театър

Снимка: @arlekino.marioneta.festival

До 10 август в черноморския град Созопол се провежда четвъртото издание на Международeн фестивал за куклен и площаден театър "Арлекино и Марионета". Наред с българските участници има и театрални групи от Испания, Португалия и Италия. Освен в Созопол, постановки се играят и в Черноморец. 

На фестивала с организатори театрална къща „Мариета и Марионета“ и община Созопол могат да се видят представления на над 300 години. Спектаклите са с вход свободен.

Още от категорията

Любен Зидаров

Отиде си доайенът на българската илюстрация Любен Зидаров

На 3 януари 2023 година преди да навърши 100 ни напусна художникът Любен Зидаров, съобщава Съюзът на българските художници. "Разделяме се с една от най-ярките личности в областта на българското изкуство през изминалото столетие", отбелязват от съюза...

публикувано на 04.01.23 в 15:14
Снимки: iliapeikov.com

Българинът Илия Пейков “полетя” в Космоса преди Гагарин

Бели комети прорязват небето, планети излъчват пурпурно сияние, облаци на пластове се стелят като пухчета от пудриери. Неусетно потеглям на пътешествие в Космоса. Присъствам на Сътворението на света. “Това е Илия”, чувам алтов глас, който ме..

публикувано на 02.01.23 в 10:15

Образът на детето през призмата на социалистическото изкуство

Една необичайна от гледна точка на тематиката изложба може да бъде разгледана в Музея на изкуството от периода на социализма в София. Експозицията „Детето в изкуството на социализма“ включва около 90 живописни, графични и скулптурни..

публикувано на 25.12.22 в 13:10