Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Созопол е сцена на Фестивал за куклен и площаден театър

Снимка: @arlekino.marioneta.festival

До 10 август в черноморския град Созопол се провежда четвъртото издание на Международeн фестивал за куклен и площаден театър "Арлекино и Марионета". Наред с българските участници има и театрални групи от Испания, Португалия и Италия. Освен в Созопол, постановки се играят и в Черноморец. 

На фестивала с организатори театрална къща „Мариета и Марионета“ и община Созопол могат да се видят представления на над 300 години. Спектаклите са с вход свободен.

Още от категорията

Филмът "Лука" в копродукция с България ще участва на кинофеста в Ротердам

През януари 2023 филмът с българско участие "Лука" ще се състезава в конкурса "Big Screen“ на кинофестивала в Ротердам. Режисьор на копродукцията между Белгия, Италия, Нидерландия, България и Армения е Джесика Удуърт ("Белгийският крал“,..

публикувано на 24.12.22 в 10:05

Илиян Кузманов е високо оценен в британска литературна класация

Българският писател и журналист Илиян Кузманов оглави английската класация на Talk Radio за най-предпочитана книга във Великобритания, пише БТА. За книгата на българина "Дяволът аз го познавам" са гласували почти 10 000 човека, а зад себе си е оставил..

публикувано на 20.12.22 в 09:46

Георги Господинов и неговата литературна Коледа

В началото на декември тази година, когато "в дъното на месеца хипнотизиращо свети Коледа", най-превежданият български писател Георги Господинов даде началото на своята "малка лична кампания" "Подари книга за Коледа". Вече 15 години авторът на..

публикувано на 16.12.22 в 12:13