Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок групата Intelligent Music Project с нов албум и турне

Снимка: intelligent-music.com

"Unconditioned" – така се нарича най-новият и седми пореден албум на българската рок група Intelligent Music Project. Албумът излезе преди броени дни и е качен на всички музикални платформи. В него, като барабанист и музикален копродуцент, се завръща легендарният Саймън Филипс от бандите TOTO и Protocol. А основният вокалист отново е Рони Ромеро – звездата на групата "Рейнбоу". Всъщност това е третият албум на Ромеро с Intelligent Music Project. Новото е, че в него той за пръв път е и съавтор на музиката на две от песните заедно с Бисер Иванов и Иво Стефанов, като текстовете са изцяло негови.

Вижте New Herо – втория сингъл от най-новия албум на групата:

Албумът "Unconditioned" ще бъде представен на предстоящото турне на групата, което започва на 17 август в Античния театър в Пловдив и завършва на 24 септември в Букурещ.

Напомняме, че Intelligent Music Project представиха България на конкурса "Евровизия" 22 в град Торино с песента "Intention". И макар че не успя да се класира за финала, българското участие получи комплименти от публиката и критиката.

Вижте клипа на песента “Intention”, с която Intelligent Music Project представиха се явиха на „Евровизия“ 22

Бандата Intelligent Music Project е създадена през 2012 г. по идея на Милен Врабевски, който по професия е лекар, но има невероятни музикални идеи и талант да прави музика и да събира правилните хора. В началото това е студийна група, включваща клавириста Иво Стефанов, в ролята на звукорежисьор и музикален копродуцент, заедно с много международни рок звезди като Джон Лоутън, Джоузеф Уилямс и Саймън Филипс от "TOTO", Джон Пейн от "Ейша", Карл Сентънс от "Назарет", Боби Рондинели от "Black Sabbath" и "Rainbow", Тод Сучерман от "Styx" и други.А Рони Ромеро е фронтмен на групата от 3 години и в наши дни е сред най-активните и търсени рок певци.

Съставил: Венета Николова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10