Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът "Жените наистина плачат" ще се бори за Европейските филмови награди

Кадър от филма „Жените наистина плачат“
Снимка: siff.bg

Българският филм "Жените наистина плачат" е сред 30 филмови творби, които бордът на Европейската филмова академия избра за селекцията за игрални филми на академията за 2022 г., съобщиха от Националния филмов център. Филмът на режисьорското дуо Мина Милева и Весела Казакова е копродукция между България и Франция. Той представя семейната история на пет жени, разказва за скритото насилие и други теми, трудни за изговаряне в нашето общество.
Това е втората номинация за режисьорския тандем за тези награди, след като първият им филм "Котка в стената" попадна в селекцията през 2020 г. Европейските филмови награди ще бъдат връчени на 10 декември в Рейкявик, Исландия. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Татяна Лолова

Берлинска среща в памет на голямата Татяна Лолова

Тази вечер от 19.00 ч. в Българския културен институт в Берлин ще бъде показан филмът "Последният спектакъл" и и ще бъде представена книгата "Татяна Лолова от А до Я". Събитието е в рамките на Национална програма "Татяна Лолова на 90 години"...

публикувано на 08.05.24 в 07:10
Сцена от „Радикални мажоретки“

Международният фестивал “Антистатик” примамва аудиторията с “Повече от един танц”

Седемнайсетото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик”, което се открива днес в София, ще премине под мотото “Повече от един танц”. В образователната програма на фестивала е предвидена серия от лекции в Гьоте..

публикувано на 07.05.24 в 07:00

Икони на светци воини в изложба на варненския Военноморски музей

“Светци – воини и покровители на бойното поле” се нарича изложбата, с която Военноморският музей във Варна отбелязва Деня на храбростта и празник на българската армия. Експозицията включва 33 икони с образите на най-почитаните у нас светци воини,..

публикувано на 06.05.24 в 16:40