Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите вече съчетават хоумофиса с морска почивка на каравана

Снимка: Pexels

Кой не мечтае работният му ден да премине без стрес и напрежение на брега на морето на фона на плисъка на вълните? Оказва се, че това не са бленувани мечти, а реалност за все повече българи. Пандемията наложи нови правила в света на бизнеса. Сега вече много български работодатели предоставят възможност за дистанционна работа на служителите си, а това от своя страна се отразява благоприятно на индустрии като туризма и свободното време.

Тенденцията workation (от комбинацията на думите work и vacation на английски език), набира популярност през този сезон и в България. Това потвърждава анкета на Karavani.bg - най-голямата платформа за къмпинг туризъм у нас. За 71 процента от анкетираните, основен мотив да комбинират работа с почивка на къмпинг е възможността да презаредят батериите, да избягат от рутината, да пътуват и да посещават различни места, без да се налага да излизат в отпуск.

От платформата отчитат значителен ръст на резервациите до края на септември, което ще удължи летния сезон в къмпингите ни тази година. "Спрямо миналата година резервациите за месец септември са два пъти повече, като очакванията ни са те да нараснат до три пъти спрямо 2021 г.", коментира създателят на платформата Николай Неков пред БТА. Над 60 на сто от участниците в анкетата заявяват че ако имаха възможност, биха работили дистанционно от морето за период от един месец и дори по-дълго. А най-популярните дестинации за почивка на каравана у нас това лято са къмпингите по Южното Черноморие, най-вече в района около Китен и Лозенец.

Напоследък се очертава още една тенденция все повече компании предпочитат да изпратят служителите си да работят и почиват заедно и то на каравана. Този вид караванен тийм билдинг се отразява чудесно на взаимоотношенията в рамките на колектива и подобрява работоспособността на служителите. А те, от своя страна, високо оценяват въпросния бонус, което затвърждава лоялността им към компанията.

Затова от онлайн платформата заявиха, че до края на този сезон ще предлагат нова услуга на компаниите с прогресивно мислене - да предоставят на служителите си и на техните семейства почивка на каравана в България.

Вижте още:

Съставил: Венета Николова

Снимки: Pexels, karavani.bg
По публикацията работи: Марта Рос

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 През 19 в. наричали град Елена „българският Витлеем”

Еленски бут, фестивален туризъм, романтика и чиста природа – опознайте град Елена и околностите

Еленският Балкан се радва на нестихващ туристически интерес не само от сънародниците ни, но и от много чужденци. Някои от тях дори се заселват тук за постоянно, превръщайки се в част от местния колорит. Дойде ли краят на седмицата, хотелите в град..

публикувано на 26.03.24 в 10:35

Засилен интерес към Черноморието за Великденските празници

Хотелиерите по морето вече се подготвят за новия туристически сезон. Засилен е интересът на български и чуждестранни туристи, главно от Румъния, към нашето Черноморие за Великден, който тази година ще отбележим на 5 май, съобщи БНТ. Тази година първите..

публикувано на 24.03.24 в 12:10

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30