Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варна е домакин на Туризъм Експо "Дестинация Варна"

Снимка: varna.bg

Един от най-важните туристически форуми в морската ни столица започна на 7 октомври и ще приключи в неделния ден. В изложението "Туризъм Експо "Дестинация Варна" участват над 100 фирми, предлагащи продукти и услуги в сферата на туризма – курортни комплекси, хотелски вериги, ваканционни селища, къщи за гости, спа центрове, ресторанти и пр. Те рекламират своите продукти и услуги и договарят предстоящия есенно-зимен сезон.

В рамките на тридневното изложение се представят също така и най-новите тенденции в управлението и продажбите на туристически продукти и услуги. Също така се провежда и специализирана туристическа конференция с фокус върху разнообразието от дейности в сектора, растеж с правилно планиране и възможности за развитие в партньорство с нови пазари.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мистичната българска пустиня - Побитите камъни са обвеяни в загадки

Те радват окото, сбъдват желания и лекуват. Хиляди пясъчни колони, малки и големи, наподобяващи хора, растения или митични животни, са осеяли обширна територия от 50 кв. км в околностите на град Варна. Произходът им до ден днешен не е напълно..

публикувано на 05.09.24 в 09:20

Пътувай бавно, почивай активно или как селският туризъм у нас навлезе в нова фаза

Стари български села с уютни къщи за гости, тишина, разходки сред природата и вкусна домашна храна. Селският туризъм се превръща в предпочитан форма на отдих, особено сред семейства и млади хора, които избират природосъобразния начин на..

публикувано на 27.08.24 в 10:15

Когато небцето пътешества във времето – кулинарните турове все по-популярни сред младите у нас

Казват, че за да опознаеш дадено място, трябва не само да го видиш с очите си, но и да го вкусиш с небцето си . Всяко българско село, всеки град или регион си има своя специфичен дъх и аромат. Един от начините да ги опознаете са кулинарните маршрути,..

публикувано на 16.08.24 в 09:25