Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българка ще участва във фестивала „Градът на жените” в Любляна

Снимка: Посолство на България в Словения

Писателката и кинокритичка Йоана Павлова е сред участниците в международния фестивал на съвременните изкуства „Градът на жените”, чието 28-мо издание се открива в Любляна днес, 6 октомври, съобщава посолството ни в Словения.
Павлова ще гостува пред словенската публика в рамките на кръгла маса на 12 октомври и публична лекция - част от Есенната киношкола на Словенската кинотека на 13 октомври. Кръглата маса е за положението на маргинализираните обществени групи и неравнопоставеността в областта на изкуството (с акцент върху киното и кинокритиката).
Сънародничката ни живее и работи в Париж и е гостуващ автор в печатни и електронни издания на български, английски и френски език. Форумът е организиран от Фондацията за популяризиране на жените в областта на културата (Любляна).

Още от категорията

Специална програма отбелязва 80 години от рождението на легендарния български актьор Стефан Данаилов

“Е, как няма да съм доволен (от живота - бел. ред.), виж колко съм сладък. Това, което казвам на моите студенти е – да даде Господ да ви се случи това, което на мен ми се случи в живота. Вече много разказах за него – то е радост, щастие и..

публикувано на 05.12.22 в 13:10

Гледайте българско кино онлайн от всяка точка на света

За трета година Държавният културен институт към министъра на външните работи на България ни подарява кино празник в навечерието на Коледа. До 18 декември почитателите на седмото изкуство от всяка точка на земното кълбо могат да видят 20 български..

публикувано на 03.12.22 в 11:15

Кампанията на БНР "Българските посланици на културата" очаква вашите предложения

За втора поредна година програмата за култура на БНР – “Христо Ботев“, организира кампанията "Българските посланици на културата". Идеята е да бъдат отличени изтъкнати български писатели, поети, драматурзи, художници, актьори, певци и композитори,..

публикувано на 02.12.22 в 10:57