Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бум на чуждестранните туристи в София

Снимка: Sofia Free Tour

90% е ръстът на чуждестранните туристи в София спрямо 2021 година, съобщи за БНР директорът на столичното общинско предприятие по туризъм Иво Маринов. Средният престой на чуждестранните туристи в столицата е почти три дни. Най-многобройни са гостите от Германия, Израел, Румъния, Италия, Великобритания и Испания.

Разработват се продукти-маршрути, които не изискват връзка с туроператор. Такива са изготвените карта "Опознай птиците на София", чрез която в три от парковете на града могат да се наблюдават над 250 вида птици, и "Винена карта на София". "Карта на стрийт арт-изкуствата" предвижда разглеждане на професионално направени графити. Работи се също по карти на архитектурното наследство от периода след 1945 година, на вековните дървета в София и на занаятчийските бири.

БНР подкасти:

Още от категорията

Бургазлии се насладиха на високите температури на плажа

Топлото време предизвика стотици бургазлии и гости на града да направят първия си плаж за Новата година. В ранния следобед температурата достигна 20 градуса, а на морската вода – 9 градуса. Някои от хората предпочетоха разходката край морския бряг,..

публикувано на 24.02.24 в 16:14
Епископската базилика на Филипопол в Пловдив

Седем нови дестинации сред 100-те национални туристически обекта

Епископска базилика на Филипопол и късноантичната сграда „Ейрене” в Пловдив вече са част от 100-те национални туристически обекта в България. Това реши Координационният съвет на Националното движение „Опознай България - 100 национални туристически..

публикувано на 22.02.24 в 14:52
Снимка: facebook.com/kreposttamogilitsa

Поречието на Горна Арда – само за приключенци, ценители на дивата природа и гурме

Поречието на река Горна Арда в Западните Родопи крие цяла поредица от малки села с типични каменни родопски къщи и тиклени покриви, а местното население успешно развива селски и приключенски туризъм. Смилян, Горна Арда, Могилица, Сивино и още няколко..

публикувано на 21.02.24 в 11:35