Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туризмът догонва нивата преди пандемията, прогнозират успешен зимен сезон

Снимка: БГНЕС

Зимният туристически сезон ще бъде толкова успешен колкото летния. Очакваме да се върнат английските туристи, както и много други, които ги нямаше по време на пандемията. Това прогнозира Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма пред Bloomberg TV Bulgaria. Според него ски курортите, балнео-спа хотелите, градовете и историческите забележителности в страната тази зима ще бъдат посетени от около 1,2 млн. чужди гости. 

След успешния летен сезон браншът отчита, че се доближава все повече до резултатите преди пандемията. От юни до август 2,2 млн. чужди туристи са посетили страната, което е с 50% повече от същия период през 2021 г. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Връзката между планината и хората - в ретроспективна изложба

Имената на първите туристи, "покорили" Витоша, тяхната екипировка и маршрути на изкачване – с тези и много други любопитни експонати привлича вниманието на столичани изложбата "Туризмът на Витоша – от първите стъпки до днес". Тя е подредена в..

публикувано на 11.02.24 в 08:10

Варна и близките курорти са на път да достигнат нивата на рекордната предпандемична 2019 г.

Pаботещите в туристическия бранш в района на Варна се готвят отсега за летния сезон. Съдейки по предварителните резервации, има шанс най-сетне да се достигнат нивата на рекордната за сектора 2019 г., научаваме от интервю с Павлин Косев –..

публикувано на 09.02.24 в 09:39

"Загадки и истории в музея" – опознайте културно-историческото наследство на Хасковския край

Районът на Хасково е осеян със свидетелства от хилядолетното му минало, а най-интересните археологически находки са изложени в Регионалния исторически музей на града. Богатият му фонд предлага артефакти от различни исторически пластове – през..

публикувано на 06.02.24 в 10:45