Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Зелена Странджа" кани на "дълга разходка" между Бургас и Сарафово

Снимка: @zelenastrandja

Сдружение „Зелена Странджа“ организира есенни походи за любителите на природата. Те са по маршрути в Странджа и в района на Бургас. Следващата събота /22 октомври/ от сдружението планират да се проведе „Дългата разходка“ от Бургас до Сарафово. През годините тази инициатива се е провеждала два пъти през нощта, а сега ще е в дневна форма.

Целта е да се измине разстояние от 45 км - изцяло по равен терен, по брега на морето. Маршрутът между двете точки ще бъде изминат 3 пъти, отиване и връщане, като всеки може да се откаже по всяко време. Началото на похода ще е от 10 часа, от Пантеона в Морската градина. Не е нужно предварително записване, предава БНР Бургас.

Още от категорията

България представя възможностите си за целогодишен здравен туризъм в Австрия

Възможностите за целогодишен здравен туризъм в България бяха представени в Австрия, като акцентът беше поставен върху медикъл/СПА и уелнес дестинациите. Събитието се проведе с подкрепата на Министерството на туризма и със съдействието на посолството..

публикувано на 23.11.23 в 13:05

Силен зимен сезон очакват от туристическия бранш

Туристическият бранш предрича силен зимен сезон, обвързан не само със ските и снега, съобщи за БТА директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Предвижда се засилен интерес и към балнео, СПА и уелнес отдиха, свързан с предстоящите..

публикувано на 22.11.23 в 11:56
Крепостта „Баба Вида”

История, вино и природа – Видин като атрактивна дестинация за круизни пътешествия

" Открийте крепостта "Баба Вида" – най-големия запазен средновековен замък в България. Като алтернатива посетете местен дом за демонстрация на традиционно българско кисело мляко и баница –  сладкиш, който ще можете и вие да приготвите" – т ака..

публикувано на 20.11.23 в 12:55