Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Зелена Странджа" кани на "дълга разходка" между Бургас и Сарафово

Снимка: @zelenastrandja

Сдружение „Зелена Странджа“ организира есенни походи за любителите на природата. Те са по маршрути в Странджа и в района на Бургас. Следващата събота /22 октомври/ от сдружението планират да се проведе „Дългата разходка“ от Бургас до Сарафово. През годините тази инициатива се е провеждала два пъти през нощта, а сега ще е в дневна форма.

Целта е да се измине разстояние от 45 км - изцяло по равен терен, по брега на морето. Маршрутът между двете точки ще бъде изминат 3 пъти, отиване и връщане, като всеки може да се откаже по всяко време. Началото на похода ще е от 10 часа, от Пантеона в Морската градина. Не е нужно предварително записване, предава БНР Бургас.

Още от категорията

С щеки по пътеки – започва активният сезон за планински преходи

Лятото е сезонът на планинските преходи, когато с щеки по пътеки поемат стотици запалени български и чужди туристи. Заради необичайно студената пролет обаче, все още има сняг във високите части на Рила и Пирин , както и на места в..

публикувано на 05.06.23 в 11:32

Този уикенд стартира летният сезон на Витоша

Тази събота (3 юни) ще бъде дадено официално начало на летния сезон на Витоша . Освен за пешеходен туризъм и разходки, планината предлага отлични условия и за практикуване на планинско колоездене, с множество маршрути с различни нива на трудност. Три..

публикувано на 02.06.23 в 05:05

Очаквания за добър туристически сезон въпреки закъсняващото лято и ръста на цените

По-добър летен сезон в сравнение с предходната 2022 г., като перспективата е да достигнем нивата на предпандемичната 2019-а. Очакванията на туристическия бранш са да има поне 4,5 млн. лв. приходи в сектора. Съдейки по ранните записвания, има повишен..

публикувано на 01.06.23 в 11:35