Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Зимният туристически сезон ще бъде по-добър от предходния, смята ресорният министър

Снимка: borovets-bg

Министърът на туризма Илин Димитров изрази очаквания, предстоящият зимен сезон да бъде по-добър от предходния, който, по думите му, е бил рекорден. “Записванията вървят много добре, надявам се да няма резки завои в гоеполитическата ситуация”, коментира той.  

Страната ни отбелязва ръст на редица пазари, сред които са тези на Великобритания и Израел. Добрите резултати се дължат на рекламата и на факта, че в Западна Европа много са се повишили цените, докато у нас те не са толкова високи.  

Илин Димитров каза още, че е предложил компенсации и таван на тока и газа за бранша, както и запазване на ставката от 9% ДДС. Това обаче ще зависи от Народното събрание при гласуването на държавния бюджет.

БНР подкасти:

Още от категорията

Този уикенд стартира летният сезон на Витоша

Тази събота (3 юни) ще бъде дадено официално начало на летния сезон на Витоша . Освен за пешеходен туризъм и разходки, планината предлага отлични условия и за практикуване на планинско колоездене, с множество маршрути с различни нива на трудност. Три..

публикувано на 02.06.23 в 05:05

Очаквания за добър туристически сезон въпреки закъсняващото лято и ръста на цените

По-добър летен сезон в сравнение с предходната 2022 г., като перспективата е да достигнем нивата на предпандемичната 2019-а. Очакванията на туристическия бранш са да има поне 4,5 млн. лв. приходи в сектора. Съдейки по ранните записвания, има повишен..

публикувано на 01.06.23 в 11:35

Открива се плажният сезон по българското Черноморие

Плажният сезон по българското Черноморие се открива днес, 1 юни. От тази дата по охраняемите ивици в курортите трябва да дежурят плажни медици и спасители. Чадърите и шезлонгите това лято няма да поскъпват, въпреки инфлацията, уверяват концесионерите. 

публикувано на 01.06.23 в 06:55